Home | Maltezer x Boomer kruising: maak kennis met deze mooie mix

Maltezer x Boomer kruising: maak kennis met deze mooie mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Maltezer is een actieve en aanhankelijke hond die redelijk klein is. Hij is erg speels en leert snel. Ze zijn erg gehecht aan hun baasje en zijn het liefste zoveel mogelijk bij ze in de buurt. Maltezers houden er dan ook niet van om veel alleen te zijn. Deze honden hebben een lange vacht die elke dag geborsteld moet worden.

Vroeger was dit ras erg populair bij koninginnen en dames uit hoge kringen omdat het een mooi, deftig hondje is van klein formaat. Ze konden dus gemakkelijk overal mee naartoe worden genomen. Een Maltezer wordt ook wel een Boomer puppy genoemd.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Maltezer nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Maltezer!

Wat is een Boomer?

Boomers zijn hele schattige honden en dat is ook meteen één van de redenen waarom ze zo populair zijn. Het is geen hondenras, maar het is een kruising tussen kleinere hondenrassen zoals de Shih Tzu, de Westie, de Yorkshire Terriër, de Lhasa Apso en dus ook de Maltezer. Omdat de Boomer niet een erkend ras is, zijn er ook geen fokkers van deze honden die aan zijn gesloten bij een organisatie of een vereniging die toezicht op de fokkerij houdt.

Fokken

Er is dus geen toezicht vanuit een overkoepelend orgaan op de fok van Boomers. Dat betekent ook dat er geen richtlijnen zijn voor de gezondheid, welzijn of inteelt. Een fokker van een Boomer is dan ook niet verplicht om een stamboom van zijn honden bij te houden. Dat kan betekenen dat er niet zoveel bekend is over de mogelijke erfelijke gebreken en de genetische herkomst van het nestje.

Je weet dan ook niet of de puppy gezond is en, minstens net zo belangrijk, gezond zal blijven. Als je een fokker hebt die je kunt vertrouwen en die eerlijk te werk gaat, kan hij of zij je echter in de meeste gevallen wel vertellen welke rassen hij heeft gekruist voor het nestje.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Maltezer (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Maltezer Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het uiterlijk van de Boomer

Je kunt een Boomer hond herkennen aan zijn uiterlijk. Ze worden voornamelijk gefokt op hun schattige uitstraling. Wanneer je verschillende rassen met elkaar kruist, kun je natuurlijk van tevoren nooit zeker weten hoe je hondje eruit komt te zien.

Bij een Boomer kun je er echter wel van uit gaan dat het een relatief kleine hond is en dat hij een aandoenlijk uiterlijk zal hebben. Hij heeft een harige snoet en zijn meestal licht van kleur.

Je hebt natuurlijk ook andere kleuren die wat donkerder zijn en er zijn zelfs zwarte Boomers. De vacht moet goed onderhouden worden omdat deze meestal redelijk lang is. Een bezoekje aan de trimsalon is daarom ook zeker geen overbodige luxe als je een Boomer hebt.

Het karakter van de Boomer

Bij een Boomer wordt er vooral op het uiterlijk gefokt, wat betekent dat je het karakter van deze honden niet echt kunt voorspellen. Natuurlijk wordt het karakter niet alleen bepaald door de ouders van de pup, want ook de opvoeding, de rassen die gebruikt worden en de socialisatie van de puppy spelen een grote rol.

Over het algemeen worden Boomer hondjes beschreven als lief, goed trainbaar en aanhankelijk. Veel van deze Boomer puppy’s zijn inderdaad ook lief en aanhankelijk, maar je hebt natuurlijk ook hondjes er tussen zitten die juist niet sociaal zijn en angstig kunnen zijn. Gelukkig speel je hier dus zelf een grote rol in.

Daarnaast zijn Boomer puppy’s ook goed geschikt voor kinderen. Dankzij hun kleine formaat vinden kinderen hen vaak ook leuk. Het karakter van een hond wordt deels genetisch bepaald, dus of je hondje echt goed met kinderen om kan gaan ligt ook deels aan jezelf. Houd er rekening mee dat honden niet kindvriendelijk worden geboren en laat ook nooit je hondje alleen met een klein kind.

De hond kan zich ineens anders gedragen, maar ook kinderen kunnen onverwachte bewegingen maken en je weet nooit hoe een hond daar op reageert, ook als hij klein en schattig is. Socialisatie is een belangrijk aspect in de opvoeding, want je kunt je Boomer Maltezer dan al op vroege leeftijd leren hoe hij om moet gaan met andere dieren, mensen en dus ook kinderen.

De herkomst van de Boomer

Er is maar weinig bekend over de herkomst van de Boomer. Dat komt omdat het geen erkend ras is. De gegevens zijn dus niet genoteerd, waardoor je ook niet zoveel terug kunt vinden. Er zijn namelijk geen stambomen of naslagwerk waarin is vastgelegd wanneer ben precies is begonnen met het fokken van Boomers. In de jaren ‘70 en ‘80 was er een Amerikaanse televisieserie genaamd ‘Here’s Boomer’. Dankzij deze serie groeide de vraag naar kruisingen flink.

In de serie had een Boomer hond, genaamd Boomer, de hoofdrol. Hij beleefde in deze serie allerlei avonturen. Opvallend is dat de Boomer uit de serie net iets groter is dan de Boomer zoals we hem vandaag de dag kennen. Verder had hij wel hetzelfde uiterlijk, namelijk een langere vacht en een schattig koppie.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Maltezer

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Maltezer? Bekijk dan ook het Maltezer Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De prijs van een Boomer

Je betaalt ongeveer €1250,- voor een Boomer puppy. Dat lijkt misschien niet zoveel, maar houd er rekening mee dat dit geen officieel ras is. Voor een echte ras Maltezer betaal je namelijk dezelfde prijs. Een rashond is daarbij ook nog eens getest op erfelijke gebreken en heeft een stamboom, wat bij een Boomer dus ontbreekt.

Hier kun je een Boomer kopen

Boomer honden worden vooral aangeboden via het internet. Op het platform Marktplaats zijn genoeg advertenties te vinden van fokkers en handelaren. Let er wel op dat deze dus niet erkend zijn, want er is geen rasvereniging voor de Boomer. Dat betekent niet dat alle Boomers van foute fokkers en broodhandelaren komt, maar het is wel mogelijk.

Wees daarom altijd extra alert wanneer je een Boomer koopt. Kijk niet alleen naar je pup, maar ook naar de fokker zelf.

Dat kan je helpen om een gezonde en goed gesocialiseerde pup te kopen. Dat is niet alleen belangrijk voor het welzijn van je hond, maar ook voor jou. Boomer puppy’s uit de broodfok industrie ontwikkelen namelijk op latere leeftijd regelmatig gedragsproblemen. Ze zijn dan heel angstig, hebben gezondheidsproblemen of willen maar niet zindelijk worden.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Maltezer?

Bekijk dan het Maltezer Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Maltezers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Maltezer wilde weten in één compleet e-book!”

Maltezer Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Maltezer!

  • Wil je een Maltezer kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Maltezer zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Maltezer trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Maltezer de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Maltezers en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Maltezer Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Maltezer Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Maltezer Handboek interessant zal vinden.

Welkom Maltezer vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!