Home | Een Maltezer puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Maltezer puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een puppy is dan wel heel leuk, maar er zijn ook een heleboel dingen om rekening mee te houden. Een Maltezer is misschien wel een hele leuke, schattige en lieve hond, het is natuurlijk niet altijd een feestje om een hond te hebben. Er zitten namelijk ook gewoon minder leuke kanten aan het hebben van een puppy.

Zo is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat je je puppy bij de juiste persoon koopt zodat je zeker weet dat je een gezonde hond koopt. Verder moet je je huis ook voorbereiden op de komst van de pup en zijn er nog een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een Maltezer.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Maltezer nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Maltezer!

Een puppy kopen

Als je dan eindelijk hebt besloten dat je een puppy wil kopen, moet je als eerste natuurlijk bedenken waar je je Maltezer gaat kopen. De kans dat er een Maltezer puppy in het dichtstbijzijnde asiel zit, is niet heel groot, want ze zullen eerder verkocht worden. Je kunt dan ook het beste op zoek gaan naar een erkende fokker.

De persoon die de puppy’s verkoopt is in dat geval aangesloten bij een rasvereniging. Je weet dan zeker dat je te maken hebt met iemand die echt het beste voor heeft met de honden, waardoor je er ook van uit kunt gaan dat je een gezonde Maltezer koopt. Er is bij een fokker echter wel vaak een wachtlijst, omdat zij hun teefjes niet over willen belasten door ze te vaak zwanger te laten zijn.

Marktplaats

Een andere manier om een puppy te kopen, is via Marktplaats. Er worden op deze website namelijk over het algemeen redelijk veel advertenties aangeboden, waardoor de kans ook groot is dat je al binnen een korte tijd een hondje kunt hebben.

Bovendien is het kopen van een Maltezer via Marktplaats meestal wat goedkoper dan via een erkende fokker. Helaas zijn er ook veel nadelen wat betreft het kopen van een puppy via dit platform.

Er zijn hier namelijk veel broodfokkers actief. Zij kijken bij het fokken van hun honden niet naar de stambomen of naar de gezondheid, maar ze willen gewoon geld verdienen. Dit leidt ertoe dat zij ook zieke puppy’s verkopen zonder dit tegen de verkoper te vertellen.

Je kunt dan een zieke puppy kopen die je misschien na een korte tijd alweer in moet laten slapen of waar je vaak mee naar de dierenarts moet. Gelukkig heeft Marktplaats het wel moeilijker om op deze manier anoniem te blijven, omdat je moet betalen voor advertenties waarbij je honden te koop aanbiedt. Zo probeert Marktplaats een stokje te steken voor de illegale puppyhandel.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Maltezer puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Maltezer Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zoveel kost een puppy ongeveer

De kosten van een Maltezer puppy liggen tussen de €1250,- en de €1500,-. De prijs hangt een beetje af van de manier waarop je de pup koopt. Een erkende fokker vraagt meestal de hoofdprijs, dus €1500,-. Betaal niet meer voor een Maltezer puppy, want dan betaal je echt te veel.

Je weet bij een erkende fokker in ieder geval wel zeker dat je een gezonde puppy koopt die met liefde wordt behandeld.

Hier moet je op letten wanneer je een puppy koopt

Wanneer je een Maltezer puppy koopt, ben je er natuurlijk nog niet. Je moet dan namelijk niet alleen voor de puppy betalen, maar ook andere spullen kopen. Denk hierbij aan bakjes om zijn water en voer in te doen, een bench, een speeltje, een mand en een riem.

Ook zijn er nog een aantal zaken die je op het begin moet regelen. Zo moet je de pup laten inenten en registreren, wat zo’n €50,- kost. Als je je Maltezer wil laten steriliseren of castreren, kost dit ook nog een paar honderd euro. Een puppy weet natuurlijk niet meteen wat hij allemaal wel en niet mag doen, dus is een puppytraining is ook zeker aan te raden. Dit kost natuurlijk ook allemaal geld.

Tijd

Houd er ook rekening mee dat het hebben van een hond heel veel tijd kost. Nou is de Maltezer gelukkig een redelijk kleine hond en hoeven ze dus niet dagelijks lange wandelingen te maken, maar je moet je hond natuurlijk ook niet verwaarlozen. Een Maltezer heeft net zo goed veel aandacht en liefde nodig van zijn baasje.

Het is dan ook belangrijk dat je veel tijd doorbrengt samen met je puppy. Weet je van tevoren al dat je vaak weg van huis bent of dat je vaak langere periodes weg zult zijn? Dan is een Maltezer puppy op dit moment misschien niet de beste keuze voor jou.

Leer alles over jouw Maltezer puppy

Wil je álles weten over jouw Maltezer puppy? Bekijk dan ook het Maltezer Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Je huis voorbereiden

Je moet niet alleen jezelf voorbereiden op de komst van een nieuw familielid, maar ook zeker je huis. Zorg er ten eerste voor dat alle dingen die mogelijk een probleem zou kunnen zijn weggehaald worden zodat het je Maltezer niet in gevaar kan brengen.

Dit zijn bijvoorbeeld persoonlijke bezittingen die belangrijk zijn voor jou, maar ook spullen die schadelijk kunnen zijn voor je pup. Denk hierbij aan fotolijstjes of sieraden, maar ook aan een lamp of schoonmaakmiddelen.

Berg deze spullen zo goed mogelijk op zodat je Maltezer er niet bij kan. Een Maltezer wil ook nog wel eens op een rondslingerende sok of slof kauwen, dus ook deze moeten goed op worden geruimd. Let er ook op dat niet alleen je huis, maar ook je tuin Maltezer-proof is. Zorg ook hier weer ervoor dat hij niet bij gevaarlijke of giftige spullen kan komen.

Blijvende kosten

Veel mensen denken bij het kopen een puppy niet aan de totale kosten. Je bent in het begin veel geld kwijt, maar ook daarna zijn er kosten die terug blijven keren. Ga dus je financiën na en kijk of je dat geld kunt missen. Zo moet je altijd eten blijven kopen en dit kan prijzig zijn.

Gelukkig is een Maltezer een kleine hond en eet hij ook niet veel. Daarnaast komen er ook nog dierenartskosten bij. Het is verstandig om elk jaar naar de dierenarts te gaan voor een check-up en de kosten hiervan kunnen ook erg hoog zijn.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Maltezer?

Bekijk dan het Maltezer Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Maltezers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Maltezer wilde weten in één compleet e-book!”

Maltezer Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Maltezer!

  • Wil je een Maltezer kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Maltezer zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Maltezer trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Maltezer de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Maltezers en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Maltezer Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Maltezer Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Maltezer Handboek interessant zal vinden.

Welkom Maltezer vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!