Home | Prijs Maltezer: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Maltezer: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een Maltezer koopt, heb je hier vaak van tevoren goed over nagedacht. Het is namelijk niet zo dat je alleen maar eventjes een puppy koopt. Er zijn ook een hoop andere zaken die er nog bij komen kijken. De plaats waar je de puppy koopt, speelt een grote rol in de prijs. Elk ras heeft zo zijn eigen prijskaartje.

Er zijn goedkope rassen en rassen die iets duurder zijn. In dit artikel lees je alles over de prijs van een Maltezer en waar je verder nog rekening mee moet houden wanneer je een hond koopt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Maltezer nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Maltezer!

Zoveel kost een Maltezer

De Maltezer is, vergeleken met andere rassen, geen super dure hond. Het ligt er uiteraard wel aan waar je de viervoeter koopt. Je betaalt gemiddeld tussen de €1250,- en de €1500,- voor een Maltezer. Wanneer er €1250,- gevraagd wordt voor een Maltezer puppy, dan heb je waarschijnlijk te maken met een thuisfokker.

Bij een betrouwbare en erkende fokker die al voor een lange tijd honden fokt, betaal je eerder €1500,-. Je betaalt dan dus iets meer, maar je weet ook zeker dat je een hond krijgt die op een zorgvuldige en liefdevolle manier is gefokt en dus zo gezond mogelijk is. Een erkende fokker zit namelijk aangesloten bij een rasvereniging, wat betekent dat de fokker zich aan regels moet houden tijdens het fokken.

Te veel

Als je een nestje tegenkomt waarbij er meer dan €1500,- wordt gevraagd voor een puppy, dan kun je beter even verder kijken. Een Maltezer kost namelijk simpelweg niet zoveel geld, dus het zou kunnen zijn dat je dan op wordt gelicht.

Het kan ook zo zijn dat de pup gewoon helemaal gezond is, maar je kunt ook ergens anders een Maltezer puppy kopen die gezond is en waar je minder geld voor betaalt. Er zijn dan ook genoeg goede en erkende fokkers die onder de €1500,- blijven met hun prijs.

Let op: Het kopen of adopteren van een Maltezer (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Maltezer Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Te weinig

Tevens moet je juist ook weer opletten wanneer een Maltezer minder dan €1250,- kost. De kans dat de fokker simpelweg niet oplet of dat hij in een goede bui is en zijn pups voor minder geld weggeeft dan dat ze waard zijn, is namelijk niet zo groot.

Een Maltezer puppy die minder dan €1250,- kost is dus te mooi om waar te zijn, en dat is het dan in dat geval misschien ook wel. Er zijn namelijk ook broodfokkers en handelaren die zieke hondjes verkopen.

Uiteraard doen zij net alsof de pups gewoon gezond zijn en door ze simpelweg voor een goedkopere prijs dan normaal aan te bieden, zullen ze waarschijnlijk snel weg zijn. Voor je het weet heb je een puppy gekocht waarbij je veel geld kwijt bent aan een dierenarts of een gedragstherapeut of die je al snel in moet laten slapen omdat je een Maltezer hebt die niet helemaal gezond is.

Waarom betaal je meer geld voor een fokker?

Bij een erkende fokker betaal je over het algemeen de hoogste prijs voor een Maltezer puppy. De reden hiervoor is eenvoudig te verklaren: er gaat veel tijd en energie zitten in het fokken van honden. Een erkende fokker werkt altijd via een speciale rasvereniging. Hiervoor moet hij geld betalen.

Daarnaast heeft een fokker ook veel onkosten. Hij moet bijvoorbeeld zijn honden laten testen op erfelijke afwijkingen en veel voorkomende aandoeningen.

Verder moet de fokker natuurlijk ook gewoon voor zijn honden zorgen. Hij moet genoeg ruimte hebben voor zijn spullen, speeltjes kopen en voor iedereen natuurlijk genoeg voeding hebben. Ook kost het uitpluizen van de stambomen om er zeker van te zijn dat de honden gezond zijn veel tijd en geld.

Om deze redenen betaal je iets meer voor de honden. Het voordeel hiervan is dat je dan een Maltezer hebt waarvan je zeker weet dat hij op een goede manier is gefokt en dus zo gezond mogelijk is.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Maltezer

Overweeg je een Maltezer te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Maltezer Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een oudere Maltezer kopen

Je kunt ook kiezen voor een Maltezer die al wat ouder is. Het voordeel van een oudere hond is dat je vaak minder betaalt dan voor een jonge puppy. Bovendien hoef je hem niet meer te trainen en af te richten, want dat is al gedaan.

Dat is handig, want het kan veel tijd, energie en geld kosten om een hond te trainen. Het nadeel is dat je niet altijd weet wat de viervoeter mee heeft gemaakt. Een oudere Maltezer kun je op verschillende manieren kopen. Je kunt naar het asiel gaan, maar je kunt ook een speciale website voor herplaatsingen checken of contact opnemen met een rasvereniging.

Deze kosten komen er ook nog bij kijken

Als je een hond koopt zijn daarmee nog niet alle kosten gedekt. Er zijn nog meer dingen die gekocht moeten worden als je een Maltezer puppy koopt. Meestal moet je ook voor de registratie van de chip en de inenting betalen, wat ongeveer €50,- kost. Grote kans dat je je hond ook laat steriliseren of castreren.

Gemiddeld kost een castratie €200,- en een sterilisatie €350,-. Verder moet je ook nog spullen aanschaffen voor je Maltezer. Denk hierbij aan een mand om in te slapen, een halsband, een bench, bakjes om uit te drinken en te eten, een riem om hem uit te laten en natuurlijk wat speeltjes.

Puppytraining

Het is verstandig om meteen op puppycursus te gaan als je een pup koopt. Je moet namelijk van begin af aan consequent zijn bij de opvoeding en tijdens een training leer je hoe je met de Maltezer om moet gaan. Je hond leert op zijn beurt weer om te gehoorzamen en hoe hij zich moet gedragen.

Hij leert bijvoorbeeld dat hij niet tegen bezoek op mag springen en niet achter fietsers aan moet rennen. Zo’n puppycursus kost rond de €150,-.

Tien jaar

Een Maltezer wordt gemiddeld zo’n twaalf jaar oud. Dat betekent dat je ook twaalf jaar lang nieuwe speeltjes voor hem moet kopen, voer voor hem moet kopen, hondenbelasting moet betalen en naar de dierenarts moet gaan. Check dus goed of je financieel gezien wel klaar bent voor een Maltezer voordat je er eentje koopt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Maltezer?

Bekijk dan het Maltezer Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Maltezers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Maltezer wilde weten in één compleet e-book!”

Maltezer Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Maltezer!

  • Wil je een Maltezer kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Maltezer zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Maltezer trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Maltezer de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Maltezers en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Maltezer Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Maltezer Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Maltezer Handboek interessant zal vinden.

Welkom Maltezer vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!